Beograd na dlanu

Hiljade taksista za porez duguje skoro tri milijarde dinara

Oko četiri hiljade beogradskih takstista duguje državi ukupno 2,9 milijardi dinara poreza, a najveći deo tog duga napravilo je oko 1.000 taksista koji pojedinačno duguju između dva i četiri miliona dinara, piše Politika.

„Osamdeset odsto duga, odnosno preko dve milijarde dinara, čine upravo dugovanja tih taksista“, rekao je za taj list predsednik Saveza udruženja taksista Srbije Aleksandar Bjelić.

On je dodao da je deo taksista u reprogramu duga, a da će od 5. novembra oni koji nisu ušli u reprogram izgubiti dozvole i neće moći da rade.

U Poreskoj upravi su rekli za Politiku da je za sada odobreno 1.617 reprograma svim poreskim obveznicima koji su podneli zahtev i ispunili uslove. 

„Osim toga, radi se i studija o tome koliko taksista u Beogradu je potrebno za period od narednih pet godina. Ta studija treba da bude gotova do kraja godine“, rekao je Bjelić.

Trenutno u Beogradu dozvole za taksiranje ima 6.500 vozača, ali pojedini taksisti upozoravaju da ih na ulicama radi manje nego što ima dozvolu, i da postoji potreba za još taksista.

Slobodne Novine

Slobodne Novine

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Direktno

Dobra vest

Naslovna za sredu 17. 06. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x