Politika, beogradski glas
Beograd na dlanu

“Jasna je namera gradskih vlasti da se GSP ugasi ili privatizuje”

Beogradski glas (Beta) – Potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović izjavio je da odbornička grupa Saveza za Srbiju osuđuje najavljenu mogućnost da privatni prevoznici u Beogradu preuzmu tramvajski i drugi saobraćaj na električni pogon.

Ta odbornička grupa ukazala je da zamenik gradonačelnika Goran Vesić najavljuje ukidanje trolejbusa i kupovinu 80 elektro-autobusa, zbog čega su zatražili da kaže koliko košta jedan elektro-autobus, a koliko jedan trolejbus i koliko koštaju stanice na kojima elektro-autobusi pune baterije.

“Pozivamo formalnog gradonačelnika (Zorana) Radojičića da momentalno zaustavi Gorana Vesića u njegovim aktivnostima koje su štetne po Beograd, ili da podnese ostavku na mesto gradonačelnika”, naveo je Jovanović.

Prema njegovim rečima, od 2013. godine subvencije privatnim prevoznicima povećane za devet milijardi dinara, a Gradskom saobraćajnom preduzeću samo za dve milijarde.

“To je dovelo do pogoršanja javnog prevoza, odlivanja para iz gradskog budžeta i uništavanja GSP-a. Jasna je intencija gradskih vlasti da se GSP ugasi ili privatizuje”, ocenio je Jovanović.

Direktno

Dobra vest

Naslovna za sredu 15. 07. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x