Beograd na dlanu

Pobednika rekonstruiše firma koja gradi gondolu na Kalemedanu

Izvor: Nova ekonomija

Kompanija Koto d.o.o, koja je dobila posao rekonstrukcije spomenika Pobednik na Kalemegdanu za 22 miliona dinara, takođe je jedna od firmi kojim je poverena izgradnja kontroverzne gondole na beogradskoj tvrđavi.

Direktorka Zavoda za zaštitu spomenika kulture Olivera Vučković rekla je za Novosti da je ugovor o rekonstrukciji Pobednika potpisan sa Koto d.o.o. i PR umetničkom radionicom Kuzman.

Izvođači radova izabrani su u pregovaračkom postupku sa objavljivanjem poziva za podnošenje ponuda, a Koto i Kuzman su jedini kojima je upućen poziv da podnesu ponude.

Ova grupa ponuđača ponudila je cenu od oko 22 miliona dinara, što je samo malo ispod procenjene vrednosti javne nabavke. Ugovor je potpisan u ponedeljak, 29. jula.

Firma Koto d.o.o. takođe je jedna od četiri kompanije koje su u decembru prošle godine angažovane za izgradnju gondole na Kalemegdanu.

Ovaj posao vredan skoro 1,8 milijardi dinara dobila je grupa koju čine kompanije Leitner iz Italije i Koto, Elkoms i Del Ing iz Srbije.

Najava izgradnja gondole na Kalemegdanu izazvala je negodovanje dela javnosti i stručnjaka zbog potencijalnog štetnog uticaja na samu tvrđavu, ali i na prirodu.

Arhitekta i samostalna narodna poslanica Sonja Pavlović izjavila je u junu za Novu ekonomiju da zbog ovog projekta Kalemegdan možda ne bude uvršten na listu UNESCO.

Direktno

Dobra vest

Naslovna za sredu 15. 07. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x