Politika, beogradski glas
Beograd na dlanu

Savez za Srbiju traži hitnu sednicu Skupštine Beograda zbog prodaje PKB

Beogradski glas (Beta) – Potpredsednik Narodne stranke i zamenik šefa odborničke grupe “Savez za Srbiju” u Skupštini Beograda Nikola Jovanović izjavio je da se ta odbornička grupa najoštrije protivi prodaji Poljoprivrednog kombinata Beograd (PKB) najavljenoj za avgust i traži zakazivanje javne rasprave na hitnoj sednici Skupštine Beograda.

Jovanović je objasnio da bi na toj sednici aktuelna gradska vlast mogla da objasni zašto se u ime Beograda odrekla akcija PKB-a u jesen 2016. godine, ako je nesporno da je to preduzeće od strateške važnosti za grad.

“Tražimo da se do okončanja javne rasprave država ne odriče svog udela u PKB-u i da uvede u ovo strateško preduzeće profesionalni menadžment, koji bi sproveo restrukturiranje i dodatno podizao vrednost”, rekao je Jovanović.

Jovanović je ocenio da se tako veliko preduzeće kao što je PKB ne prodaje u “normalnim društvima ishitreno” i bez ozbiljne rasprave.

“Smatramo da bi klasična privatizacija u ovom momentu značila da se PKB defakto poklanja, verovatno unapred poznatom i privilegovanom kupcu, iako je tržišna vrednost njegove imovine veća od 300 miliona evra”, kazao je Jovanović.

On je ocenio da bi se prodajom PKB-a Srbija i Beograd odrekli bez adekvatne nadoknade strateškog zemljišta i vitalnog resursa, što bi imalo pogubne posledice po Beograd i čitavu zemlju.

“Vladajuća većina ovim, očigledno svesno, nastavlja politiku uništavanja Srbije i glavnog grada”, dodao je Jovanović.

Direktno

Dobra vest

Naslovna za sredu 15. 07. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x