Beograd na dlanu Koronavirus

Spavajte mirno – uhapšena opasna banda penzionera dok je igrala šah, domine i mice

Izvor: Tanjug

Beogradska policija privela je 17 osoba nakon prijave građana u naselju Braće Jerković da se uprkos zabrani okupljanja održavaju sastanci šah kluba.

Kako navodi policija u Beogradu, u naselju Braće Jerković okupilo se 17 osoba, a sedamdesetogodišnji vlasnik gostima je služio alkohol dok su igrali šah, domine i mice.

Posetioci šah kluba u naselju Braće Jerković, njih 16, koji su uhapšeni jer su se okupili u većem broju mimo zabrane okupljanja, priznali su krivicu i zaključili sporazum sa Drugim osnovnim tužilaštvom u Beogradu, navodi se u saopštenju MUP Srbije.

Oni su, shodno sporazumu o priznanju krivičnog dela osuđeni na kazne kućnog zatvora od po četiri i šest meseci zbog krivičnog dela – nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije, rečeno je Tanjugu u tužilaštvu.

Ova grupa je uhapšena jer ih policija zatekla oko 16.30 sati u prostorijama šah kluba u naselju Braće Jerković uprkos zabrani okupljanja.

Drugo osnovno javno tužilaštvo u saradnji sa policijom intenzivno procesuira sve koji svojim radnjama krše propise ili naredbe kojima se određuju mere za suzbijanje ili sprečavanje epidemije kako bi se efikasno zaštitilo zdravlje i životi građana, piše u saopštenju MUP Srbije.

Takođe, procesuiraju se i svi drugi izvršioci krivičnih dela iz okvira svoje nadležnosti, naročito izvršioce krivičnog dela nasilje u porodici, a sa takvim radom će nastaviti i u buduće, poručili su iz tužilaštva.

Direktno

Dobra vest

Naslovna za sredu 20. 05. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač