Beograd na dlanu

Vesić komunalnoj miliciji kupio Lend rovere za 2,5 miliona evra: Nećemo na džipove i audije trotinetima, nego vozilima koja će pokazati kolika je snaga države!

Komunalna milicija u Beogradu dobila je nova vozila sa specijalnim kamerama koja će već od 10. avgusta snimati sve nepropisno parkirane automobile.

“Blic” piše da je izmena odluke o javnim parkiralištima, koju je krajem maja usvojila Skupština grada, donela mnogo novina, a jedna je i uvođenje u funkciju specijalno nadograđenih vozila koja će imati elektronski sistem za očitavanje tablica preko video nadzora. Reč je o modernim i prilično skupim vozilima, model Land rover diskaveri, u koje je ugrađen specijalni sistem “Sokolovo oko” za očitavanje i prepoznavanje registarskih tablica pomoću kamera koje snimaju iz svih uglova. Grad Beograd je na lizing uzeo 18 ovakvih vozila, a kako je najavljeno, na ovaj način biće pokrivene 93 gradske ulice kojima prolazi javni prevoz.

Komunalni milicioneri će biti u prednjem delu automobila, dok je zadnji rezervisan za elektronsku opremu.  Ova vozila će prolaziti ulicom i fotografisati nepropisno parkirana vozila, dok će komunalni milicioner koji upravlja njime pisati kazne, koje će zatim vozačima direktno stizati na kućne adrese. Plan je da se ovim vozilima vrši nadzor svih onih koji se nesavesno parkiraju u žutim trakama, na pešačkim prelazima, autobuskim stajalištima, tramvajskim šinama, trotoarima… Ova ideja stara je više od godinu dana, kada je “Parking servis” raspisao tender za nabavku “sistema za automatsko prepoznavanje registarskih tablica vozila putem mobilnog video nadzora”.

Vozni park komunalne milicije u Beogradu bogatiji je za 18 novih vozila koji su ukupno plaćeni 302 miliona dinara ili 2.438.518,63 evra, po današnjem kursu.

“Ova vozila su nabavljena, zato što ta vozila omogućavaju da se pokaže autoritet države. Na kraju krajeva, najveći broj vozila koja se bahato parkiraju su džipovi, audiji i beemvei. Nećemo na njih da idemo trotinetima, nego ćemo lepo da idemo na njih vozilima koja će pokazati kolika je snaga države!”-rekao je tim povodom zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Slobodne Novine

Slobodne Novine

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Direktno

Dobra vest

Naslovna za sredu 15. 07. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x