Beograd na dlanu

Vesić: Metro počinjemo da gradimo krajem godine, zbog vazduha smo odustali od autobusa

Beogradski glas (Beta) – Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić kazao je da je grad Beograd predložio 43 konkretne mere poboljšanja kvaliteta vazduha u vrednosti šest i po milijardi evra, kao i da će gradnja metroa početi krajem godine.

Vesić je rekao da je vrednost metroa, koji je jedan od predloga mera, tri milijarde i dodao da “Beograd ima dovoljno para da sprovede mere”.

On je, na javnom slušanju u Skupštini Srbije na temu “Kvalitet vazduha u Srbiji”, rekao da će gradnja metroa početi krajem godine.

Prema njegovim rečima, grad Beograd je odustao od nabavke novih autobosa javnog prevoza jer za javni prevoz grad više neće uzeti “nijedno vozilo koje nije na prirodni gas ili električno vozilo”.

Vesić je kazao da će Beograd obezbediti 25 mernih stanica i da će merači kvaliteta vazduha biti postavljeni na 254 lokacije u gradu, ali i da je u planu izrada aplikacije za telefon putem koje će gardjani moći da provere kvalitet vazduha u svakom delu Beograda.

On je dodao da će grad nastaviti da širi pešačke zone i da podstiče razvoj biciklističkog saobraćaja.

Vesić je rekao da je Beograd jedina lokalna samouprava u u ovom delu Evrope koja je izašla sa konkretnim planom rešenja zagadjenja.

Direktno

Dobra vest

Naslovna za sredu 15. 07. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x