Društvo

Djaci do četvrtog razreda od 1. septembra u školi

Izvor: Beta

Učenici od prvog do četvrtog razreda od 1. septembra nastavu će pohadjati u učionicama, u grupama od najviše 15 djaka, najavila je članica Kriznog štaba za suzbijanje epidemije korona virusa Darija Kisić Tepavčević.

Ona je za RTS posle sednice Kriznog štaba kazala da će djaci do četvrtog razreda dnevno imati najviše četiri školska časa koji će biti skraćeni na 30 minuta.

Navela je da je procenjeno da je takav model nastave najbolji za učenike od prvog do četvrtog razreda.

“Biće poštovani svi principi koji maksimalno smanjuju fizičku mogućnost prenošenja ovog agensa, sa maksimalnim razredjenjem gustine smeštaja u učionicama, maksimalnim brojem djaka do 15 i uz udaljenost prilikom sedenja u klupama od najmanje metar i po”, kazala je zamenica direktora Instituta Batut.

Navela je i da će biti neophodno nošenje maske od momenta ulaska djaka u školu do ulaska u klupu.

“To važi i prilikom pričanja, odgovaranja i svuda gde je udaljenost od druge osobe manja od metar i po. Preporučuje se nošenje maski sve vreme boravka u školi medjutim, kada su u pitanju djaci, moguće je da kada slušaju nastavu ili sede u klupi privremeno odlože masku”, navela je zamenica direktora Instituta Batut.

Po njenim rečima, nastavnici i ostalo osoblje moraće da nose maske sve vreme boravka u školi i to kako je navela, na ispravan način, odnosno tako da maska pokriva nos, usta i bradu.

Dodala je da djaci tokom nastave neće menjati mesta na kojima sede kao i da će posle završetka smene učionice biti dezinfikovane.

“Škole će biti čišćene pre početka nastave, najmanje dva puta dnevno, i po potrebi ukoliko to nalaže epidemiološka situacija”, rekla je Darija Kisić Tepavčević.

Ona je kazala i da će se učenici starijih razreda tokom boravka u školi ponašati po istim obrascima i dodala da će zbog brojnosti djaka i načina nastave, u njihovom slučaju biti kombinovan odlazak u školu sa onlajn nastavom.

Direktno

Dobra vest

Naslovna za sredu 15. 07. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x