Društvo

Generalni direktor RTS nije izabran, Bujošević najverovatnije ostaje v.d.

Izvor: Beta

Upravni odbor Radio-Televizije Srbije nije izabrao novog generalnog direktora tog javnog medijskog servisa, preneo je portal Direktno.rs.

To znači da će biti raspisan novi konkurs za direktora, a u medjuvremenu će najverovatnije dosadašnji generalni direktor Dragan Bujošević ostati na toj funkciji kao vršilac dužnosti.

To je za portal Direktno.rs potvrdio jedan od dva kandidata za generalnog direktora RTS, Vasko Vasović, snimatelj i direktor fotografije u toj medijskoj kući.

“Niko nije izabran, raspisaće se novi konkurs. Od ovog momenta RTS će imati generalnog direktora u v.d. stanju. Ili će to biti Bujošević ili neko drugi”, kazao je Vasović i dodao da se on više neće kandidovati.

Drugi kandidat koji je nije dobio nužnu dvotrećinsku podršku Upravnog odbora za izbor generalnog direktora RTS, bio je urednik u toj medijskoj kući Marko Milutinović.

Prijava aktuelnog direktora Bujoševića na konkurs je ranije odbačena, uz obrazloženje da joj je nedostajao potpis.

Po kriterijumima za izbor generalnog direktora RTS, jedan od dva kandidata trebalo je da dobije dvotrećinsku podršku članova Upravnog odbora, što se po rečima Vasovića nije dogodilo. Kandidate su članovi Upravnog odbora prethodno ocenili.

Direktno

Dobra vest

Naslovna za sredu 15. 07. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x