Politika, Beogradski glas
Društvo

Nastavlja se potraga u Beloj Crkvi za nestalim novinarom Stefanom Cvetkovićem

Beogradski glas (Beta) – Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) od ranih jutarnjih časova nastavljaju potragu za novinarom Stefanom Cvetkovićem iz Bele Crkve čiji je nestanak prijavljen u noći izmedju 13. i 14. juna.

Navodeći da su pripadnici tog resora tokom cele noći radili na rasvetljavanju svih okolnosti nestanka Stefana Cvetkovića, MUP je saopštio da više desetina pripadnika Žandarmerije, koji su još juče uključeni u potragu, trenutno pretražuju priobalje Šaranskog jezera i Šljunkare, dok je nekoliko ronilaca angažovano na pretrazi Šaranskog jezera.”I danas je na terenu angažovana helikopterska jedinica MUP-a Srbije, koja trenutno nadleće iznad Bele Crkve, kako bi pomogli kolegama iz drugih organizacionih jedinica u ovoj potrazi”, piše u saopštenju.

Novinar Stefan Cvetković nestao je u noći izmedju 13. i 14. juna u Beloj Crkvi. Lokalna policija je potvrdila da je njegov automobil pronađen parkiran sa otvorenim vratima i upaljenim svetlima.

Cvetković je u žižu javnosti dospeo pisanjem o ubistvu lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici.

Po povratku sa Kosova u maju, kosovska policija zadržala ga je šest sati zbog kontakata koje je napravio u toku istraživanja. Cvetkoviću je ranije prećeno zbog novinarskog rada. Njegov automobil bio je oštećen nakon što su ga lokalni zvaničnici obeležili “legitimnom metom” i kao “stranog plaćenika”.

Direktno

Dobra vest

Naslovna za sredu 15. 07. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x