Društvo

Okončan postupak protiv KRIK-a jer se ministar Popović nije pojavio na sudu

Beogradski glas (Beta) – Ministar zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović nije se pojavio sedmi put na suđenju protiv portala Mreža za istraživanje kriminala i korupcije (KRIK) nakon čega je sudija Slađana Pantović odlučila da okonča taj postupak bez njegovog saslušanja, saopštio je danas portal KRIK.

Kako se navodi u saopštenju, advokatski pripravnik iz kancelarije koja zastupa Popovića je rekao da ministar nije došao jer je prethodne nedelje podneo predlog da povuče tužbe protiv KRIK-a i dodao da je on imao informaciju da je bilo nekog dogovora i da će biti prihvaćeno povlačenje tužbe.

KRIK je naveo da nije prihvatio taj predlog jer je u njemu navedeno da će Popović ponovo tužiti taj portal kada više ne bude ministar.

Sudija je odbila Popovićev predlog i nakon saslušanja urednika KRIK-a Stevana Dojčinovića zvanično je okončala suđenje, pa se sada očekuje presuda koja će biti dostavljena učesnicima u postupku.

Popović je tužio novinare KRIK-a jer su oni tvrdili da ministar poseduje mrežu of-šor firmi, poslove i imovinu vrednu više od 100 miliona dolara, kao i da porez plaća u Švajcarskoj gde ima prebivalište.

On je tvrdio da nije vlasnik of-šor firmi i da je reč o kompanji protiv njega.

Popović osim ovog vodi još tri postupka protiv KRIK-a zbog informacija objavljenih u sklopu “Rajskih papira”.

Direktno

Dobra vest

Naslovna za sredu 15. 07. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x