Društvo

Otac Nebojše Stefanovića preminuo od korone

Izvor: Beta, Tanjug

Branko Stefanović, otac ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, preminuo je od posledica infekcije korona virusom, preneli su danas mediji.

Navodi se da je Stefanović preminuo posle “višednevne teške borbe” sa virusom u bolnici “Dragiša Mišović” u Beogradu.

Branko Stefanović rodjen je u Kninu 1954. godine. Završio je Ekonomski fakultet.

Branko Stefanović je pažnju medija na sebe skrenuo kao jedan od aktera afere “Krušik”, za koju se saznalo kada je nekadašnji radnik te fabrike Aleksandar Obradović medijima dostavio dokumentaciju koja ukazuje da su pojedine privatne firme trgovale po povlašćenim cenama sa državnim preduzećem. Jedna od tih privatnih kompanija je i GIM, koja se povezuje sa Stefanovićem.  Prema pisanju BIRN-a, “Krušik” je preduzeću GIM prodavao mine po privilegovanim cenama i na svoju štetu, a Branko Stefanović je posećivao ovu vojnu fabriku i trgovao je oružjem kao predstavnika GIM-a. Ovo privatno preduzeće je potom prodavalo mine saudijskim partnerima za gotovo dvostruko veću cenu od one po kojoj je mine tog kalibra 2018. nabavljalo od Krušika.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je da je Stefanović samo “zaposleni u GIM-u”, dok je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović tvrdio da njegov otac nije imao nikakve veze sa tom privatnom firmom, što je BIRN demantovao dokumentima do kojih su došli. Tako je Branko Stefanović 2018. godine putovao u Rijad kao pravni savetnik u delegaciji GIM-a. 

Direktno

Dobra vest

Naslovna za sredu 15. 07. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x