Društvo

Raspisan konkurs za generalnog direktora RTS, da li Bujošević konačno odlazi?

Izvor: Beta

Javna medijska ustanova Radio-televizija Srbije raspisala je konkurs za generalnog direktora i objavila ga u listu Politika.

Udruženje novinara Srbije navodi u saopštenju da će Upravni odbor RTS imenovati generalnog direktora u roku od 45 dana od dana otvaranja konkursa i da je rok za dostavljanje prijava 30 dana.

U konkursu se navode uslovi za tu poziciju – da je državljanin i da ima prebivalište u Srbiji, da ima visoku stručnu spremu, da je ugledni stručnjak iz oblasti koje su od značaja za obavljanje poslova ustanove javnog medijskog servisa i da ima najmanje deset godina radnog iskustva na rukovodećim poslovima.

Mandat generalnog direktora, stoji u konkursu, je pet godina, a jedno lice može biti imenovano za generalnog direktora najviše dva puta.

“Kandidati ne mogu biti nosioci javne funkcije, ni funkcije u političkoj stranci. Za generalnog direktora ne može biti imenovano lice koje ne može biti član Upravnog odbora, izuzev zaposlenih kod pružalaca medijskih usluga”, stoji u konkursu.

UNS je podsetio da je Upravni odbor RTS 5. maja doneo je odluku o raspisivanju javnog konkursa za imenovanje generalnog direktora te medijske kuće, a do izbora novog, funkciju vršioca dužnosti obavljaće dosadašnji generalni direktor Dragan Bujošević, kojem je istekao petogodišnji mandat.

Bujošević je za generalnog direktora RTS izabran 5. maja 2015. godine. Mandat generalnog direktora je pet godina, što znači da ga je UO RTS izabrao da bude na ovoj funkciji do sredine 2020. godine.

Međutim, u januaru 2019. godine Bujošević je napunio 65 godina i stekao uslov za penziju. Upravni odbor RTS odlučio je da Bujošević na toj funkciji bude još šest meseci, a zatim mu u julu te godine produžio ugovor o radu do isteka mandata.

Direktno

Dobra vest

Naslovna za sredu 15. 07. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x