Društvo

“Sloboda medija je slika stanja jednog društva”

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Milan Marinović, izjavio je da je Svetski dan slobode medija “prilika da se kao društvo podsetimo zašto su mediji, novinari i svi medijski zaposlenici važni svim građanima”, saopšteno je iz kancelarije poverenika.

Marinović je povodom Dana slobodne medija, koji se obeležava 3. maja, izjavio da je “važno da se tog dana podsetimo o ulozi medija za pojedinca i društvo”.

“Uloga, ali i obaveza medija jeste da informišu, obrazuju i zabave. Sloboda medija u jednoj zajednici, kako lokalnoj, tako i globalnoj, slika je stanja jednog društva, vladavine prava, uvažavanja različitosti i poštovanja dostojanstva, kao i svih drugih vrednosti. Slobodni mediji su ujedno i preduslov slobodnog društva u kojem je rasprava put ka nalaženju kompromisa, a oprečni stav nečija sloboda”, kazao je Marinović.

Poverenik je naveo i da je “transparentnog rada svih organa vlasti i pouzdanost informacija kojima oni raspolažu osnovni alata novinarskog poziva”, povodom čega je pzvao sve organe vlasti da poštuju slobodu medija i izražavanja i njihovo pravo na pristup informacijama od javnog značaja.

Marinović se zahvalio svim medijima “na više nego korektnom poštovanju privatnosti i zaštite podataka o ličnosti lica zaraženih korona virusom, čime su dali ogroman doprinos poštovanju njihovog dostojanstva, u ovim danima teškim za sve naše gradjane”.

Direktno

Dobra vest

Naslovna za sredu 15. 07. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x