Društvo

“Tragična pauza Dačićevog ministarstva zbog deportacije Dojčinovića, vlast kao da se radovala”

Izvor: N1

Urednik Nedeljnika Veljko Lalić rekao je povodom deportacije urednika KRIK-a iz Ujedinjenih Arapskih Emirata da je to šokantno u 21. veku i istakao slabu reakciju Ministarstva spoljnih poslova.

“To je osnovna uloga države, da štiti svakog svog građanina ma ko bio. Zadršaka vlasti je bila gotovo kao da se raduje”, rekao je Lalić u Novom danu i dodao da država ne treba da kvari odnose sa drugom državom, već da štiti svog građanina.

Urednik Nedeljnika očekuje da će posle “tragične pauze” koju je Ministarstvo napravilo, reakcija biti snažnija.

Aleksandar Obradović – mali čovek koji je stigao do Špigela

Nedeljnik je za ličnost godine proglasio uzbunjivača iz Krušika Aleksandra Obradovića, kojem je u sredu ukinut kućni pritvor i pušten je da se brani sa slobode. Lalić kaže da je Obradović mali čovek iz Valjeva koji je stigao do Špigela, a da je afera Krušik otkrila mehanizam ove vlasti i trgovinu uticajem, kao i to da ako ste bliski vlasti možete sve, a ako niste ne možete ništa.

“Najnejasnija mi je bila novinarska organizacija, neverovatno mi je da novinari kažu da Obradović nije uzbunjivač jer nije ispoštovao proceduru. Kome da se javite ako ne medijima? Kome se javio Snouden?”, pita urednik Nedeljnika.

On otkriva da je Obradović u ispovesti za Nedeljnik ispričao da je u otkrivanje afere ušao pošto je na televiziji gledao ministra Nebojšu Stefanovića kako objašnjava da njegov otac nije proda ni jedan jedini metak. Tada je, kako kaže Lalić, rekao: “E nećeš više”!

Gost Novog dana kaže da je afera Krušik uzdrmala svetsku javnost i pokazala model stranačkog zapošljavanja i kako se trguje moći.

“Situacija sa ocem Nebojše Stefanovića gde se oni sve više zakopavaju kako nije imao nikakvu funkciju. Ako nije imao funkciju onda je išao samo da trguje uticajem. To je jedna potpuna inverzija događaja, ali ona stvara veliki problem jer Krušik nije jedini”, napominje gost Novog dana.

Prema njegovim rečima vlast ima moć da iz afera izlazi neokrznuta i dodaje da je pitanje do kada će biti u mogućnosti da to radi.

Za zemlju u kojoj je sve to moguće kaže da je postala “pa šta Srbija”.

“Mislim da je to veliki problem kada ćemo da stanemo sa tim pa šta. Nije normalno da javnost prihvata taj odgovor”, napominje Lalić.

Direktno

Dobra vest

Naslovna za sredu 15. 07. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x