Društvo

„Vučić najavio njegova 24-oročasovna obraćanja naciji – biće priveden svako ko ugasi televizor“

Izvor: Njuz.net

Predsednik Aleksandar Vučić najavio je da će predložiti Vladi Srbije uvođenje 24-časovnih obraćanja naciji. Tom prilikom predsednik je istakao da ova mera podrazumeva da će na svim kanalima tokom celog dana biti uživo prenošeno njegovo obraćanje naciji i da će biti priveden svako ko tokom sprovođenja ove odluke ugasi televizor.

-O ovoj meri razmišljam svaki dan. Čekam samo da kineski stručnjaci kažu kada je pravi trenutak za to i čim dobijem potvrdu u roku od pola sata počeće moja svakodnevna 24-časovna obraćanja naciji. Ukoliko se ova mera uvede uveren sam da će se ukupni broj ljudi koji ne prate moja pojavljivanja pred kamerama drastično smanjiti, a to je u ovom trenutku najvažnije – objasnio je Aleksandar Vučić.

Na pitanje kako je tačno zamišljeno sprovođenje ove mere predsednik je odgovorio da još uvek ne zna.

-I meni je prvi put da ovo radim, ali ako penzioneri mogu po ceo dan da me gledaju moći će i ostali građani. Uostalom, ovo radim zbog njih. Neka me mrze, neka me pljuju, neka kažu onaj ludi Vučić, ne smeta mi, samo neka seda kod kuće i gledaju me. Ko boga ih molim da me gledaju i da ne pokušavaju da ugase televizor. Sve što treba da znaju i čuju tokom vanrednog stanja ja ću im tokom obraćanja saopštiti – izjavio je predsednik.

Aleksandar Vučić je dodao da Srbija ima dovoljno kamera i kamermana za sprovođenje ove mere.

-Neophodno je da građani budu disciplinovani kada je praćenje mojih nastupa u pitanju. Ako sve bude kako treba verujem da za manje od dva meseca možemo da prekinemo sa ovom merom i da se vratimo mom svakodnevnom režimu od jednog, do dva obraćanja dnevno – istakao je on.

Direktno

Dobra vest

Naslovna za sredu 20. 05. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač