Beogradski glas
Društvo

Znak za aktivaciju panik tastera: 40 medicinskih sestara napušta Čačak i odlazi u Nemačku

Beogradski glas (Beta) – Predsednik opozicione grupe građana “Za napredniji Čačak” u lokalnoj Skupštini Aleksandar Radojević rekao je da će ove jeseni 40 medicinskih sestara napustiti čačansku bolnicu i domove zdravlja u tom gradu jer im je obezbeđen posao u zdravstvenim ustanovama u Nemačkoj.

Radojević, koji je lekar zaposlen u čačanskoj bolnici, rekao je na konferenciji za novinare da je “krajnje vreme da se gradska vlast uozbilji” i da u zajedno sa republičim vlastima učini nešto kako bi se zaustavio odlazak medicinskih kadrova iz zemlje.

“U ovom trenutku imamo deficit skoro svih specijalista u bolnici, dežurstva se redukuju i ne mogu da se organizuju službe u 24-časovnom režimu. Veliki broj medicinskih sestara već je otišao u Nemačku i druge zemlje zapada. To je znak za aktivaciju ‘panik tastera’, jer mi veoma ubrzano ostajemo bez najkvalitetnijih i najiskusnijih medicinskih kadrova”, rekao je Radojević.

Gradski odbor vladajuće Srpske napredne stranke saopštio je da Radojević “zloupotrebljava svoje zvanje i radno mesto za političku promociju”.

U saopštenju se postavlja pitanje šta je Radojević konkretno uradio za čačansko zdravstvo dok je bio poslanik i poverenik Srpske napredne stranke u Čačku.

“Da li je u to vreme držao konferencije za novinare i paušalno iznosio službene podatke iz ustanove u kojoj radi? Da li se to možda pojavila naknadna pamet?”, navodi se u saopštenju.

Slobodne Novine

Slobodne Novine

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Direktno

Dobra vest

Naslovna za sredu 15. 07. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x