Politika beogradski glas
Ekonomija

Etihad povlači svoj menadžment iz Er Srbije?

Beogradski glas (Beta) – Etihad ervejz iz Ujedinjenih Arapskih Emirata će u narednim danima objaviti da neće obnoviti menadžerski ugovor sa Er Srbijom koji ističe na kraju ove godine, preneo je danas specijalizovani portal Eksjuevijejšn (Exyuaviation).

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je na pitanje novinara da li se Etihad povlači iz Er Srbije, gde je suvlasnik sa udelom od 49 odsto, rekao da nema informaciju da će se to desiti.

Portal Eksjuevijejšn, kako je preneo list Danas, piše da će svi najviši rukovodioci srpsko-arapske aviokompanije biti povučeni, a da će upravljanje Er Srbijom ponovo biti prepušteno Vladi Srbije. Očekuje se da će Etihad zadržati svoj vlasnički udeo od 49 odsto u zajedničkoj kompaniji.

Nakon što su Vlada Srbije i avio-prevoznik iz Emirata sklopili ugovor po kojem je Etihad postao suvlasnik nekadašnjeg Jata, dogovoreno i da u narednih pet godina firmom na osnovu menadžmentskog ugovora upravlja Etihad. Taj ugovor ističe 1. januara 2019. godine, ako do tada ne bude obnovljen, a Etihad je već propustio rok u kojem je trebalo da traži produženje ugovora da je hteo.

Istekom ugovora, Er Srbija će ostati bez generalnog direktora, finansijskog i operativnog direktora, kao i drugih rukovodilaca.

Kako prenosi Eksjuevijejšn, povlačenje Etihadovog menadžmenta koincidira sa odlukom da se u januaru vrati u Beograd upravljanje prihodima i planiranje linija iz Abu Dabija, gde se te odluke sada donose.

Krajem prošle godine Er Srbiju je napustio generalni direktor Dane Kondić, koji je tom kompanijom upravljao od njenog osnivanja.

Direktno

Dobra vest

Naslovna za sredu 15. 07. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x