Politika beogradski glas
Ekonomija

“Gaspromnjeft da smanji cene goriva ili da ode”

Beogradski glas (Beta) – Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Bojan Kostreš zatražio je od Vlade Srbije da iskoristi svoj autoritet i njime utiče na većinskog vlasnika Naftne industrije Srbije (NIS), ruski Gaspromnjeft, da se snizi cena goriva, a ako to ne učini da se povuče iz Srbije.

“Ako ruski partner nije u stanju da radi u korist interesa gradjana države u kojoj posluje, onda je najbolje da napusti Srbiju. Ustav Srbije garantuje poštovanje osnovnih ljudskih prava građana, a siromaštvo nažalost ta prava sve više urušava”, poručio je Kostreš.

On je ocenio da upravo cena goriva u velikoj meri utiče na siromaštvo gradjana Srbije, navodeći da oni “imaju jednu od najnižih prosečnih evropskih zarada, a plaćaju najskuplje gorivo”.

Kostreš je u pisanoj izjavi naveo da je ruski Gaspromnjeft kupio NIS po “pet puta nižoj ceni od tržišne”, zbog navodne ruske podrške očuvanju Kosova u Srbiji i izgradnji gasovoda “Južni tok”.

“Južni tok je propao projekat, a ruska odbrana Kosova je mrtvo slovo na papiru, pa se lako može zaključiti da su Srbija i njeni gradjani oštećeni u ovoj trgovini sa Moskvom”, upozorio je Kostreš.

On je pozvao i rukovodstvo Gaspromnjefta i rukovodstvo NIS-a da utiču na snižavanje cena goriva, i da na taj način dokažu proklamovano “prijateljstvo prema građanima Srbije”.

Slobodne Novine

Slobodne Novine

Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Sine Mitre
Sine Mitre
13 јуна, 2018 1:00 pm

Boze, koje lupetanje!
U normalnim zemljama se potrosaci zasticuju tako da se osigura KONKURENCIJA na trzistu, znaci sto vise prodavaca/proizvodjaca a ne da se neko tera iz zemlje.

Novosadski deran
Novosadski deran
13 јуна, 2018 9:45 pm

Vlada da iskoristi autoritet, ahahahahahahahaha… Da nije Brnabićka neki autoritet Rusima, Vulin, dr Nebojša iz Beograda i ostala kamarila… Pa oni nemaju autoritet ni u nekoj našoj osnovnoj školi, valjda i tamo kad ih posete deca viču “Vučiću, pederu”. Taj naš “peder” spava na podu u Briselu, saginje se pred Klintonom i Blerom, gde god ode šutiraju ga kao poslednju slinu… A o čelnicima Vlade ne treba trošiti reči.
Uzgred, sad ste za poštovanje Ustava? Nešto sam izgleda propustio, pošto niste bili za poštovanje Ustava kada je o Kosovu bilo reči?
LSV nije opozicija.LSV zaluđuje napaćene građane i radi protiv njenih interesa.LSV je isto što i SNS.Čanak radi za Vučića i ne izlazi mu iz pozadine.Ista je to banda.

Direktno

Dobra vest

Naslovna za sredu 15. 07. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x