Ekonomija

Mali: Pomoć od 100 evra je doza optimizma koji se daje narodu

Izvor: Beta

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da će se od ponedeljka, 11. maja, krenuti sa „malom kampanjom“ da se građani upoznaju na koji način mogu da se prijave za 100 evra koje je država obećala da će im dati.

„To je vrlo prosto, jedan minut da ubacite dva, tri podatka koji su potpuno zaštićeni. Imate jedan mali kvadratić gde kaže, svako ko želi, slažem se da dam ove podatke da bi se iskoristilo za uplatu 100 evra“, rekao je danas Mali za televiziju „Pink“.

On je dodao da se „nakon toga, taj registar podataka briše“ jer je to „privremeni registar a ne nešto što će da ostane ne znam koliko godina, nego je privremeni, ako bude nekih primedbi, žalbi“.

„To sve kada se završi mi ćemo taj registar ukinuti, obrisati tako da ga više neće biti. Naš cilj je da svako ko želi dobije tih 100 evra“, rekao je Mali.

On je naveo da će od 15. maja krenuti prijavljivanje gradjana na portal Trezora ili preko kol centra kako bi se dobilo 100 evra.

„Ne samo da ovim država pokazuje koliko je jaka već je to doza optimizma koji dajete narodu“, rekao je Mali.  

On je potvrdio, kako je i najavljeno, da će se danas isplatiti prvi od tri minimalca za više od milion zaposlenih, kao pomoć najugroženijima u privedi i da je sledeća isplata za mesec dana.

Direktno

Dobra vest

Naslovna za sredu 20. 05. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač