Ekonomija

Vučić u funkcionerskoj kampanji otvorio fabriku koja je dobila 9 miliona evra subvencija

Izvor: Fonet, Nova ekonomija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je srećan što je na otvaranju fabrike “Adient Automotive” u Loznici, koja će zapošljavati 1.500 ljudi.

“Srećan sam što vidim veliki broj radnika, posebno žena, jer je to druga plata u porodici i da se podmire osnovni životni troškovi”, rekao je Vučić.

Prema ugovoru o državnoj pomoći koji je 2018.  potpisao ministar privrede Goran Knežević, kompanija će dobiti devet miliona evra subvencija pod uslovom da zaposli na neodređeno 1.500 radnika do septembra 2022. 

Prema podacima objavljenim na sajtu Ministarstva privrede, kompanija je dosad povukla dve tranše u iznosu od 3,5 miliona evra. 

Kompanija je takođe 2018. kao državnu pomoć dobila besplatno neizgrađeno građevinsko zemljište u javnoj svojini Grada Loznice, čija je vrednost tada procenjena na 316.000 evra. 

Adient grupa sa sedištem u Luksemburgu ima konsolidovani godišnji prihod od 13,6 milijardi evra i zapošljava širom sveta 85.000 ljudi.

Prema podacima sa sajta, Adient Automotive je treća po redu fabrika osnovana u okviru granica Srbije, koja svoju delatnost obavlja na teritoriji opštine Loznica.  

Navlake proizvedene u Loznici kupuju Nissan za model novi Juke, i Dacia za modele Logan, Sandero i Stepway. 

Direktno

Dobra vest

Naslovna za sredu 15. 07. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x