Kolumna

Kurčenje frtalj predsednika

Uvodna reč glavnog urednika

Piše: Milan Bečejić

Beogradski glas – Kad sam pre nepune dve godine na ovom mestu sa zebnjom naslutio da je predsednik frtalj građana ušao u opasnu fazu da veruje u to što priča, mislio sam da će Veliki Stručnjak, kako bude jačao, prevazići tu slabost. Ne lezi vraže, ta slabost je evoluirala do te mere da ga danas slušamo kako sam sebe javno hvali, što je u neku ruku i „normalno“ kad sebe, uz pomoć kontrolisanih mas-medija, ubediš kako si toliko dobar i uspešan.

U takvoj situaciji postaje nebitno kolika se količina laži proizvodi i emituje. Osvrnuću se samo na dve. Kad su minuli izbori u Beogradu, Veliki Stručnjak je jasno rekao da njegovog imena ubuduće neće biti na izbornim listama. Evo ga, posle samo dve godine, ustremio se na „našu“ decu! Najdirektnije se ogrešivši o političku zloupotrebu dece i taze donet Zakon o zabrani funkcionerske kampanje. I nikom ništa. Za one evropske bitange i to je normalno.

U nedelju je rodonačelnik đubroidne tabloidnosti „Blic“ u štampariji skinuo intervju s vladikom Grigorijem, po naredbi ili samoinicijativno – svejedno bedno. Povod skoro pa benigan – trbina na Filozofskom fakultetu prepunom ljudi izborno bezopasnih po ovaj režim za koje, uprkos dnevnom blaćenju, ionako ne mari. Seća li se iko kako je Stručnjak reagovao na oštro Grigorijevo pismo nakon što je frtalj predsednik okupirao Patrijaršiju tokom prošlogodišnjeg prolećnog Arhijerejskog sabora? „Odgovoriću mu ja za neki dan“, reče tada Stručnjak i zaćuta. I nikom ništa.

Šta nam ovo nagoveštava? Nesigurnost i slabost ophrvali su Velikog Stručnjaka, još više njegove male čauše, koji iz predostrožnosti zabranjuju čak i promocije knjiga po provinciji – u Inđiji Miši Majiću i Siniši Kovačeviću, u Vršcu Peci Popoviću.

Zarobljen dvema najgorim osobinama u Srba – kurčenjem i kratkim pamćenjem – frtalj predsednik sve češće javno bilduje svoju tobož sirovu snagu i spremnost da fizički zaštiti svoje nejake dužnosnike kad ih napadne mrska opozicija. Dokle može da dopre to primitivno stvaranje utiska o snazi? Kako takvoj osobi dati priliku da brine o „našoj“ deci? O mojoj sigurno neće!

Poštovani čitaoci, na kioscima je novi broj Beogradskog glasa!

Slobodne Novine

Slobodne Novine

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Direktno

Dobra vest

Naslovna za sredu 15. 07. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x