Koronavirus Srbija

KC Niš već dva dana ne saopštava podatke o novim slučajevima koronavirusa

Izvor: N1

Niški Klinički centar već drugi dan ne saopštava podatke koliko je potvrđenih slučajeva obolelih od virusa kovid 19.

Bez ikakvog obrazloženja za to, javnosti se na sajtu ove institucije više ne saopštavaju podaci o broju građana na Infektivnoj klinici u ovom gradu, već se u terminima u kojima je to do srede činjeno, pojavljuje saopštenje sa podacima na nivou Srbije.

Zbog čega jedino Niš ne daje podatke o broju potvrđenih slucajeva kovida 19, niko od novinara u gradu nije uspeo da sazna, što dodatno utiče na porast panike u ovom gradu.

U Kliničkom centru ne odgovaraju na pozive, a na telefon se nije javio ni direktor Instituta za javno zdravlje u Nišu.

Novinari iz Niša uputiće pismo Vladi Srbije u kome ce tražiti obrazlozenje za ovakvu vrstu potpune zatvorenosti i to u toku vanrednog stanja.

U međuvremenu, javnost je i dalje uskraćena za zvaničnu potvrdu informacije da li je i koliko lekara Kliničkog centra zaraženo novim virusom i da li je Klinika za endokrinu i hirurgiju dojke zatvorena zato što su zaposleni u izolaciji.

Za N1 je potvrđeno da je kod više od jednog hirurga potvrđeno prisustvo virusa, a Južne vesti su u četvrtak pisale da se sada proveravaju i pacijenti sa kojima su u prethodnom periodu radili, kao i njihovi privatni kontakti.

Direktno

Dobra vest

Naslovna za sredu 15. 07. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x