Koronavirus

Kon: Odlučimo šta nam je važnije – veselja ili zdravlje

Izvor: RTS

Treba da se odlučimo – da li su nam važnija masovna veselja ili da držimo zajedno epidemiju pod kontrolom, poručio je epidemiolog Predrag Kon u objavi na Fejsbuku.

Predrag Kon je na Fejsbuku upitao da li su nam važniji masovni skupovi i razni događaji koje volimo i u kojima uživamo ili su nam važniji životi ljudi.

“Da li je značajnije da organizatori svadbi, muzičari, prodavci venčanica uspešno rade, da sportski navijači prisustvuju utakmicama, da li su nam važniji masovni skupovi i razni događaji koje volimo i u kojima uživamo ili su nam važniji životi ljudi i čuvanje zdravstvenog sistema Srbije”, napisao je Kon u objavi.

“Da li su nam putovanja važnija od zdravstvene bezbednosti? Da li i kada je besmisleno rizikovati zbog okupljanja koja se danas mogu uz malo više volje bezbedno i jeftinije organizovati onlajn (kongresi, konferencije)? Da li smo u stanju da se kao društvo još više adaptiramo, da država pomogne i onima kojima do sada nije, a objektivno ne mogu zbog epidemije da rade”, dodao je Kon.

Kako je naveo Kon, treba da se odlučimo, da li je teže sprovesti mere obaveznog nošenja maski ili svakodnevno sahranjivati preminule od kovida 19.

“A mogli bismo zajedno uz mnogo više razumevanja i solidarnosti samo striktnim sprovođenjem mera da sprečimo razornost još jednog talasa, pika, povećanja. Da ga bar značajno oslabimo… Zaista zavisi od svih nas. I to neće rešiti pojedinci, Vlada, predsednik… Svi su samo u prilici da pokazuju put, traže i pronalaze izlaz, a rezultat dolazi samo sa postojanjem razumevanja i solidarnosti”, zaključio je Kon u objavi na Fejsbuku.

Slobodne Novine

Slobodne Novine

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Direktno

Dobra vest

Naslovna za sredu 15. 07. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x