Koronavirus Svet

Pompeo: Kina i dalje prikriva informacije o koronavirusu, to je već ugrozilo ljude širom sveta

Američki državni sekretar Majk Pompeo oštrije je kritikovao kinesko postupanje sa širenjem zaraze koronavirusa, rekavši kako njihova vladajuća Komunistička partija još krije podatke potrebne za sprečavanje daljih slučajeva.

U intervjuu za radio stanicu “Vašington voč”, Pompeo je ponovio ranije optužbe da je kinesko kašnjenje u informisanju o virusu ugrozilo ljude širom sveta i rekao da je to “zaista dovelo u opasnost hiljade života”.

“Zabrinut sam da tim prikrivanjem, tim dezinformacijama kineska Komunistička partija i dalje uskraćuje svetu potrebne informacije kako bismo sprečili da se dalji slučajevi ili nešto slično ponovi”, dodao je.

Pompeo je takođe optužio Iran i Rusiju za kampanje dezinformacija o virusu.

“Kampanja dezinformacija Rusije i Irana, kao i Kine nastavljaju se”, rekao je. “Govore o tome da je to stiglo od američke vojske i kažu da je možda počelo u Italiji, kako bi odvratili odgovornost.”

Uprkos oštrim kritikama upućenim Kini, Pompeo se suzdržavao od nazivanja virusa “kineskim virusom” ili “virusom Vuhan”, etiketama koje su naljutile Peking i koje je on više puta koristio.

“Doći će vreme optuživanja”, rekao je, ali dodao je da je važno da svet sada zna o čemu se zapravo radi.

Direktno

Dobra vest

Naslovna za sredu 15. 07. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x