Beograd na dlanu Koronavirus

Vojska od Beogradskog sajma napravila smeštaj za 3.000 pacijenata zaraženih koronavirusom

Izvor: RTS

Na Beogradskom sajmu biće moguć prijem 3.000 pacijenata čije će kretanje i boravak u tom prostoru takođe kontrolisati vojska.

Na postavljanju kreveta angažovani su i oficiri i zaposleni u Ministarstvu odbrane.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin, koji se sa članovima Kolegijuma uključio u “lance” koji su formirani, kako bi što pre istovarili vojničke krevete, istakao je da, u skladu sa naređenjima koja su dobijena, Vojska Srbije obavlja sve svoje zadatke.

“Danas se nalazimo u hali Beogradskog sajma gde smo pripremili oko 3.000 kreveta i postelja za lakše obolele, koji bi se u slučaju proširenja koronavirusa lečili baš ovde. Sve što Vojska radi, radi po naređenju Vlade Republike Srbije i vrhovnog komandanta Vojske Srbije i, naravno, u skladu sa naređenjima koje daje Krizni štab Vlade Republike Srbije, stručnjaci i stručni tim”, rekao je Vulin.

Prema njegovim rečima, na Sajam će doći i lekari iz Kine, stručnjaci, da kažu kako to sve izgleda i da li je potrebno nešto promeniti ili dodatno uraditi.

“Mi kao Vojska Srbije bićemo spremni da izađemo u susret svakoj potrebi i da obezbedimo sve što je potrebno da bi se ovde lečili ljudi. Isto što radimo ovde, mi smo spremni da uradimo i u bilo kom gradu u Srbiji, u skladu sa potrebama i kako bude naložio krizni štab Vlade Republike Srbije”, istakao je ministar odbrane.

Pukovnik Ljubiša Stošić, načelnik Odeljenja za operativne poslove u komandi Komande za obuku, izjavio je da će zadatak koji je dobijen biti izvršen u toku ovog dana.

U Hali 1 Beogradskog sajma jedinice ABHO izvršile su preventivnu dezinfekciju prostora gde je u toku postavljanje kreveta.

Direktno

Dobra vest

Naslovna za sredu 15. 07. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x