Koronavirus Srbija

Vranje novo žarište – ponovo otvorena kovid bolnica, na javnim mestima obavezne maske

Izvor: RTS

Zbog porasta broja novovobolelih u Vranju ponovo je aktivirana kovid 2 bolnica, koja je bila zatvorena krajem aprila. Primljena su od juče 52 pacijenta. Krizni štab doneo je odluku da je na javnim mestima obavezno nošenje zaštitne opreme.

Direktorka Zdravstvenog centra Ljiljana Antić kaže za RTS da su to većinom kontakti radnika dve privatne firme.

Težu kliničku sliku ima šest pacijenata, koji imaju upalu pluća, a ostali su sa lakšom kliničkom slikom ili bez simptoma.

Povećan je i broj testiranih, pre svega kontakata radnika dva preduzeća, za proizvodnju nameštaja i obuće.

Fabrika nameštaja je obustavila rad kada su otkriveni prvi slučajevi zaraze.

Danas je zasedao krizni štab u Vranju, koji je doneo odluku da niko na javnim mestima, u marketima, kafićima ne sme da se pojavi bez zaštitne maske i rukavica. Građani su obavezni da drže i fizičko rastojanje.

Sednici Štaba prisustvovao je i ministar za rad Zoran Đorđević, koji je predstavio sistem po kojem radi Krizni štab Vlade Srbije, kako bi i u Vranju sledili taj primer.

“Najbitnije je da se svi novi slučajevi potpuno izoluju, ali i da se intenziviraju nadzori sanitarnih inspektora u fabrikama u Vranju, s obzirom na to da su oni nadležni za kontrolu sprovođenja preventivnih mera”, naveo je Đorđević.

Ministar je dodao i da će Inspekcija rada vršiti pojačane nadzore u ovom gradu, kako bi kontrolisala bezbednost i zdravlje na radu, ali i poštovanje radničkih prava.

Đorđević je istakao da Zdravstveni krizni štab u Vranju o svemu mora da obaveštava Krizni štab Vlade Srbije.

Direktno

Dobra vest

Naslovna za sredu 15. 07. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x