Politika

Ana Brnabić sa šeikom Muhamedom bin Zajedom u Abu Dabiju

Beogradski glas (Beta) – Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić je učestvovala na otvaranju “Nedelje održivog razvoja” u Abu Dabiju.

Brnabić je rekla da je njeno učešće na tom važnom skupu potvrda odličnih odnosa i bliskog partnerstva sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima, saopštila je Vlada u Beogradu.

Na tom skupu su predstavljena dostignuća tehnologije, energetike, zdravstva, obrazovanja, veštačke inteligencije i drugih oblasti.

Brnabić je pre otvaranja razgovarala sa šeikom Muhamedom bin Zajedom Al Nahjanom i navela da se nada da će on ove godine ponovo posetiti Srbiju.

Ona će danas imati i sastanke s predstavnicima univerziteta i s potencijalnim investitorima, pre svega za infrastrukturu. 

Predsednica Vlade je rekla da joj je bila čast da na forumu u Abu Dabiju u ime Srbije uruči jednu od nagrada, u oblasti obrazovanja.

“Nedelja održivog razvoja” je “globalna platforma za ubrzanje održivog razvoja u celom svetu. Okuplja ljude iz sveta politike, mnoge stručnjake iz industrije, tehnologije i lidere održivosti nove generacije”, piše u saopštenju.

Al Nahjan je odlikovan Ordenom Srbije na lenti za zasluge u jačanju prijateljstva i saradnje Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Direktno

Dobra vest

Naslovna za sredu 15. 07. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x