Politika

Bakić: Bojkotu neće smetati što će Paraćin i Šabac izaći na lokalne izbore

Beogradski glas (Beta) – Ništa bojkotu izbora širom Srbije neće smetati to što će Šabac i Paraćin izaći na svoje lokalne izbore, ocenio je u autorskom tekstu za beogradski list “Danas” arhitekta Dragoljub Bakić.

“Šabac svoju osvojenu slobodu mora da sačuva, i za to se ne pita (gradonačelnik Nebojša) Zelenović. Pitaju se gradjani Šapca i u njihovu rešenost sam se nedavno sam uverio”, navodi on u danas objavljenom tekstu.

Bakić smatra da treba bojkotovati izbore za Skupštinu Srbije, dok da gradjani “u lokalnim sredinama imaju apsolutno pravo da stvari uzmu u svoje ruke i da pokušaju u svojim sredinama da izbore svoj gradjanski suverenitet”.

“Gde god postoji mala nada da se to dogodi, treba pokušati”, naveo je on i dodao da su prošle godine gradjani širom Srbije učestvovali u protestima, da su oslobodjeni straha i da “udruženi u gradske frontove možda mogu da donesu promenu svojih života na bolje”.

“Da je bilo malo mudrosti u delu opozicije udružene u Savez za Srbiju, trebalo je još na početku insistirati… da se izbori razdvoje i da se parlamentarni obave jedne nedelje, a naredne nedelje lokalni”, smatra Bakić, uz ocenu da “možda još ima vremena za to”.

On smatra i da sve što Šabac ima s gledišta urbanog i kvalitetnog života, Beograd nema. Gradjani Šapca “dišu filtriran i nezagadjen vazduh, piju čistu vodu, selektiraju i recikliraju otpad, prečišćavaju fekalne vode, duž Save prave park od 300 hektara”, nabrojao je Bakić, nagradjivani arhitekta s decenijama medjunarodnog iskustva.

U Šapcu “svi roditelji znaju da mogu da upišu decu u vrtiće, svaki gradjanin može da dobije besplatan priključak na toplovodnu mrežu, za kulturu izdvajaju sedam odsto budžeta… i za sve to Šabac nije dobio nikakvu pomoć od Republike Srbije”, naveo je Bakić.

Direktno

Dobra vest

Naslovna za sredu 15. 07. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x