Politika

“Da li treba sebe da izolujemo? Srbija ne može da glumi uvređenu mladu”

Beogradski glas (Beta) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će prisustvovati samitu u Parizu, povodom Dana primirja u Prvom svetskom ratu, uprkos protivljenju dela javnosti, zato što smatra da Srbija ne sme samu sebe da izoluje u međunarodnim poslovima.

Komentarišući činjenicu što se zastava Kosova našla u Notr Damu prilikom svečanosti posvećene završetku Prvog svetskog rata, Vučić je podsetio da se isticanje simbola Kosova dešava proteklih deset godina, u svim važnijim Evropskim prestonicama.

“Da li treba sebe da izolujemo? Da li želite da Srbija ne bude predstavljena u Parizu? Da tamo bude predstavljen (predsednik Kosova Hašim) Tači, a da Srbija, zemlja koja je izgubila 28 odsto stanovništva u tom ratu, ne bude predstavljena? Da li je to razlog da ne razgovaram sa Putinom, Trampom, Makronom… ili da ne trgujemo ni sa kim? Srbija ne može da glumi uvređenu mladu”, ocenio je Vučić.

Vučić je kazao da očekuje nastavak dijaloga Beograda i Prištine, ali da “ne zna kada će se on desiti”, a povodom izjava Sulejmana Ugljanina iz Bošnjačkog nacionalnog veća da je “Srbija fašistička tvorevina”, da građani ne trebaju da brinu.

“Sulejman Ugljanin je davao i opasnije izjave… Naš narod ne treba da bude zabrinut i Bošnjaci ne trebaju da budu zabrinuti. Nema nikakve opasnosti, to su puste želje neodgovornih političara”, rekao je Vučić.

Slobodne Novine

Slobodne Novine

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Direktno

Dobra vest

Naslovna za sredu 15. 07. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x