Politika beogradski glas
Politika

„Dačić je simbol političkog ludila i uništavanja Srbije, zloupotrebljava tragičnu smrt Đinđića“

Beogradski glas(Beta) – Predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović saopštio je da je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić obmanuo javnost i izrekao neistinu kada je u svojoj izjavi atentat na premijera Srbije Zorana Đinđića doveo u vezu sa idejom o podeli Kosova.

Jovanović je u saopštenju naveo da je Dačić zloupotrebio „tragičnu smrt (Zorana Đinđića), stavljajući ga u kontekst onog što se u Srbiji danas radi ili pokušava“. Lider LDP naveo je da je Đinđić ubijen u akciji „Stop Hagu“, čiji je cilj bio zaustavljanje reformi koje je pokrenuo.

„Zločinačko udruženje – koje su činili ostaci (predsednika Jugoslavije Slobodana) Miloševićevog režima, delovi preživelih službi bezbednosti, političari, advokati mafije, kao i strukture u Srpskoj akademiji nauka i Crkvi – ubistvom Đinđića zaustavilo je Srbiju, pokazujući tako koliko je ukorenjena politika 1990-ih koja se stalno vraća u novim oblicima, kočeći Srbiju i njene građane“, naveo je Jovanović.

On je naveo da je Dačić, „simbol političkog ludila i uništavanja zemlje“ i dodao da Dačić i „njemu slični“ treba da prestanu da budu „kočničari povezivanja Srbije sa Zapadom“.

Dačić je danas rekao da smatra da je podela Kosova rešenje, da se o tome govorilo i pre 10 godina, da su o tome govorili i Dobrica Ćosić i Zoran Đinđić.

„Neki kažu da je (Zoran Đinđić) zbog toga navukao na sebe gnev koji se završio napadom“, rekao je Dačić.

Zoran Đinđić ubijen je u atentatu 12. marta 2003. godine, direktni izvršioci ubistva osudjeni su na 40 godina, ali politička pozadina ubistva nikada nije otkrivena.

Direktno

Dobra vest

Naslovna za sredu 17. 06. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x