Politika

DJB: Konstituisanje lažnog parlamenta biće pokušano u četvrtak u Sava centru

Konstituisanje lažnog parlamenta biće pokušano u četvrtak 30. jula u Sava centru, a vlast pripreme za ovo zasedanje drži u najvećoj tajnosti, rečeno je na konferenciji za novinare pokreta Dosta je bilo u Skuptšini Srbije.

– Ove nedelje u pripremi je konstituisanje potpuno lažnog saziva Narodne Skupštine, i to se priprema da se održi u Sava centru, a ne u ovom domu. To je možda i dobro, da se makar lažni parlament sa falsifikovanih izbora izmesti iz ovog doma – rekla je potpredsednik Pokreta i poslanik Branka Stamenković.

Ona je pozvala narod da se priključi protestu „protiv konstituisanja lažne Skupštine“.

– Mi ćemamo svakako izraziti nezadovoljstvo i bunt protiv tako grubog prekrajanja izborne volje građana. Povodom nekih najava, moramo reći da ne podržavamo nasilan protest, jer bi tako poslali potpuno pogrešnu poruku javnosti, da se falsifikovani izbori stave u zapećak, da se medijski prostor zatrpa nevažnim stvarima – poručila je ona.

Predsednik DJB i poslanik Saša Radulović smatra da se „vlast uplašila naroda, jer inače ne bi bežala od njega i pokušala da konstituiše Skupštinu u Sava centru“.

– To rade kao lopovi, u tajnosti, bez ikakve najave u medijima, samo da kukavički zbrišu i održe zasedanje u Sava Centru. Vlast pokušava da sakrije i datum i vreme kada će je održati, ali verovatno će to biti u četvrtak – kazao je lider DJB.

On je podsetio da, kada je proglašeno protivustavno vanredno stanje, „tada im nije padalo na pamet da je održe na nekoj poljani ili u Sava centru“, a sada hoće da upravo tamo konstituišu falsifikovanu skupštinu, sa falsifikovanim poslanicima.

– Biće protesti, i svako naredno zasedanje će biti sačekano sa protestom. Bez nasilja. Građani nemaju apetit za nasilje, hoće ozbiljne i odgovorne ljude. A kad tad će pokušati da se vrate u dom Narodne Skupštine, i tada će ih dočekati protesti – poručio je Radulović.

Branka Stamenković je naglasila da je DJB putem svojih prigovora pravno već oborio rezultate ovih izbora.

– Oni su ih proglasili preko lažiranih i falsifikovanih zapisnika. RIK je pravnim nasiljem progurao potpuno lažne rezultate. Preko nedozvoljenog uticaja na pravosuđe, vlast pravnim nasiljem odbija da prihvati činjenicu da su izbori pravno oboreni i zato spremamo predstavku Sudu za ljudska prava u Strazburu. Očekujemo da će taj sud prihvatiti da su izbori pravno oboreni – rekla je ona.

Radulović je konstatovao kako svi ćute, i mediji i cela opozicija, „na činjenicu da su izbori falsifikovani i da su oboreni“.

– Sada opozicija najavljuje da će 2022. godine vlast pasti i i tada će da zovu 17.000 kontrolora. Ja sam zvao da to uradimo za ove izbore, da imamo aktivan bojkot, sprečili bismo falsifikat. I tada smo na sastanku bili Lutovac, Đilas, Jeremić, Obradović, Trifunović i ja, i oni su svi rekli „nećemo to da radimo, hoćemo pasivan bojot, neka se sami igraju demokratije“ – ispričao je Radulović.

On je anglasio da nijedna odluka falsifikovanog parlamenta „neće biti ni legalna ni legitimna“.

– Ovo je naša zemlja, nije njihova prćija da rade šta im padne na pamet. Za nas samo Srbija nema alternativu – istakao je lider DJB.

Direktno

Dobra vest

Naslovna za sredu 15. 07. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x