Politika

DJB tužio RTS zbog diskriminacije u informativnom programu

Izvor: Beta

Pokret Dosta je bilo (DJB) podneo je tužbu Višem sudu u Beogradu protiv Radio televizije Srbije (RTS) zbog kako se navodi, diskriminacije DJB u odnosu na druge političke subjekte, saopšteno je danas.

Tužbu su podneli poslanici Dosta je bilo Saša Radulović, Branka Stamenković i Vojin Biljić zbog “kontinuiranog odbijanja RTS da javnost izveštava o aktivnostima DJB, koje je očigledno posledica diskriminacije po osnovu političke pripadnosti”.

“Na ovaj način RTS masovno krši pravo gradjana na prijem informacija koje je integralni deo slobode izražavanja, ali i vrši uticaj na izborno pravo gradjana, koji moraju biti blagovremeno i istinito informisani o aktivnostima svih političkih subjekata a ne samo onih čija politika odgovara birokratama iz EU”, naveli su iz DJB.

Optužili su rukovodstvo RTS da “skrivanjem informacija o postojanju i aktivnostima DJB dezinformiše gradjane Srbije o postojanju treće opcije za koju globalistička EU itekako ima alternativu, i koja Srbiju vidi kao deo Evrope suverenih država”.

“To im DJB neće zaboraviti i kada u Srbiji bude postojalo nezavisno tužilaštvo, moraće da odgovaraju zbog masovnog kršenja prava gradjana gebelsovskim metodama”, stoji u saopštenju Dosta je bilo.

Direktno

Dobra vest

Naslovna za sredu 15. 07. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x