Politika

DJB: Vlast ponovo napala samu sebe da bi imala opravdanje da bije našu decu po ulicama

Izvor: Beta

Pokret “Dosta je bilo” ocenio je da je sinoć, kao i u utorak, vlast Srbije prvo sama napala sebe, a onda “iskoristila taj izrežirani napad da brutalno napadne ljude na protestu”.

“Jurili su i tukli našu decu po ulicama da bi zastrašili narod i demonstrirali moć i silu. Ovaj protest ne sme stati”, saopštio je DJB i pozvao gradjane da dodju na plato ispred Skupštine Srbije u Beogradu večeras u 20.00 časova.

DJB smatra da je protest pokrenuo jednostavan, svima razumljiv zahtev protiv policijskog časa i da su “protestu potrebni takvi, jednostavni, svima razumljivi zahtevi koji su u interesu celog naroda”.

“Vlasti je htela da narod ponovo zastraši virusom kako bi nas sve ponovo strpala u kućni pritvor, odradila ovaj manevar i tako sprečila bilo kakav otpor”, tumači se u saopštenju.

DJB još piše da “razlog zašto predsednik SNS-a ide na noge (francuskom predsedniku Emanuelu) Makronu i (nemačkoj kancelarki Angeli) Merkelovoj je da moli da mu priznaju falsifikovane izbore i većinu u Skupštini, a oni za uzvrat od njega traže nove ustupke na Kosovu i Metohiji, nove potpise u skladu sa kolonijalnim interesom Nemačke.”

“Vlasti je htela da narod ponovo zastraši virusom kako bi nas sve ponovo strpala u kućni pritvor, odradila ovaj manevar i tako sprečila bilo kakav otpor. Taj deo joj nije uspeo. Narod ih je protestom sprečio. Treba da sprečimo nastavak.

Sledeća korak je naterati vlast da prizna da su izbori oboreni. Moramo sprečiti vlast da falsifikovanjem izbora sebi namesti dvotrećinsku većinu u skupštini,” smatra DJB.


Direktno

Dobra vest

Naslovna za sredu 15. 07. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x