Politika beogradski glas
Politika

“Hapšenje Srba u Gnjilanu režirani incident koalicionih partnera Vučića i Haradinaja”

Beogradski glas (Beta) – Pokret slobodnih građana (PSG) osudio je hapšenje Srba u Gnjilanu kao najnoviji u nizu režiranih incidenata između “koalicionih partnera Vučića i Haradinaja” i ocenio da nedemokratske vlasti u Prištini i Beogradu ne mogu doći do demokratskog rešenja pitanja Kosova i Metohije.

“Najnoviji incident je samo još jedan napor, ovaj put posebno vlasti u Prištini, da spreče miran razvoj pregovora i održe se na vlasti iskorišćavajući strah od konflikta koji sami podgrevaju. Reakciju Marka Đurića u ime Aleksandra Vučića više niko ozbiljan ne uzima za ozbiljno”, naveo je PSG u saopštenju.

Taj pokret je ocenio da i jedni i drugi brutalno žrtvuju interese ljudi – vlast iz Beograda ponovo nagovara Srbe da daju otkaz u prištinskim institucijama, a Priština hapsi ljude iz političkih razloga.

Pokret je ponovio da samo slobodno izabrane demokratske vlasti mogu da dođu do održivog rešenja koje kao prvenstveni cilj mora da ima normalan život ljudi, koje god da su etničke pripadnosti, i demokratski i ekonomski razvoj celog regiona.

Politika

Direktno

Dobra vest

Naslovna za sredu 15. 07. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x