Politika beogradski glas
Politika

„I Šešelju i Miri Marković treba suditi u Srbiji“

Politika

Beogradski glas (Beta) – Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da je, bez obzira na ishod današnje presude Mehanizma za međunarodne krivične sudove u Hagu, lideru radikala Vojislavu Šešelju potrebno suditi u Srbiji za „sva zla koja je prouzrokovao mračnih devedesetih godina prošlog veka“.

„Šta god odlučio Mehanizam u Hagu, Šešelj se ovde mora naći na optuženičkoj klupi zbog progona hrvatskog i ostalog stanovništva iz Srema, ali i zbog huškanja na rat nasilje i podele, po Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, zbog jezika mržnje kojima je nebrojene hiljade uvukao u izbegličke kolone“, naveo je Čanak u saopštenju.

Prema njegovim rečima, pored Šešelja, na optuženičkoj klupi bi trebalo da sede još mnogi, počev od supruge bivšeg predsednika Srbije Mirjane Marković do svih njenih i partijskih drugova njenog muža kojima je izostanak lustracije omogućio da danas budu državni funkcioneri.

„Danas, na 19. godišnjicu od ubistva Slavka Ćuruvije, Liga socijaldemokrata Vojvodine ponovo poziva nadležne organe da konačno zatraže izručenje Mirjane Marković, koja je pre 15 godina napustila zemlju i sakrila se u Ruskoj Federaciji“, poručio je Čanak.

Dodao je da je „sasvim sigurno“ da bi njeno izručenje mnogo pomoglo da se detaljno rasvetli politička pozadina ubistva Slavka Ćuruvije, Ivana Stambolića, pokušaja atentata na Vuka Draškovića i mnoga druga politička ubistva i progoni političkih protivnika.

„Uvereni smo i da bi Mirjana Marković nadležnim organima puno toga mogla da kaže i o iznošenju novca iz zemllje, švercu cigareta, ratovima i paravojskama, pljačkama društvene imovine, hiperinflaciji i mnogim izbornim manipulacijama“, rekao je Čanak.

Pozvao je Vladu Srbije i premijerku Anu Brnabić da zatraži izručenje Mirjane Marković i tako ujedno otkloni svaku sumnju da to možda sprečavaju neki od prijatelja porodica Milošević-Marković koji su danas na ministarskim pozicijama.

Slobodne Novine

Slobodne Novine

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Direktno

Dobra vest

Naslovna za sredu 15. 07. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x