Politika

Klačar (CESID): Sastanci bi bili konstruktivniji bez prisustva medija

Beogradski glas (Beta) – Izvršni direktor CESID-a Bojan Klačar ocenio je danas da bi bilo bolje ukoliko bi se većina učesnika sastanaka vlasti i opozicije saglasila da se ti sastanci održavaju bez prisustva medija.

“Političari su mnogo konstruktivniji kada nema kamera, ali bi mediji mogli da budu prisutni tokom uvodne reči”, kazao je Klačar na televiziji Prva.

On je kazao da je ideja bila da sastanci budu zatvoreni za javnost, a ne tajni, ali je reakcija javnosti bila isuviše snažna, te su zato lideri opozicije morali da zatraže da sastanci budu javni.

Izvršni direktor Fondacije za otvoreno društvo Milan Antonijević oglasio se povodom izjave predsednika Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa da neće prisustvovati najavljenim sastancima ukoliko ne budu otvoreni za javnost.

Antonijević je izjavio da postoji mogućnost da se otvori uvodni deo budućih sastanaka vlasti i opozicije u Srbiji, i da posle sastanka učesnici daju izjave medijima, ali će se o tome konsultovati sa ostalim organizatorima sastanaka.

Slobodne Novine

Slobodne Novine

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Direktno

Dobra vest

Naslovna za sredu 15. 07. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x