Politika

Koalicija Stamatovića, Ševarlića i Verka Stevanovića predala listu za izbore

Izvor: Beta

Predstavnici izborne liste “Milan Stamatović–Zdravo da pobedi–Dragan Jovanović–Bolja Srbija–Zdrava Srbija” predali su danas Republičkoj izbornoj komisiji (RIK) potpise podrške gradjana za predstojeće izbore u Srbiji.

Nosioci liste su predsednik stranke Zdrava Srbija Milan Stamatović i predsednik stranke Bolja Srbija Dragan Jovanović.

Medju kandidatima koalicije za poslanike u Skupštini Srbije su bivši gradonačelnik Kragujevca Veroljub Verko Stevanović, profesor i poslanik u Skupštini Miladin Ševarlić, bivši fudbaler Crvene zvezde i reprezentacije Jugoslavije Boško Djurovski i predsednica italijansko-srpske privredne komore Danijela Vojinović.

Milan Stamatović je izjavio da je cilj te liste nakon izbora decentralizacija zemlje i zaštita nacionalnih interesa.

“Bićemo vlast, ili konstruktivna opozicija onima koji rade protiv države, a zastupnici svih pojedinaca koji rade za nju”, kazao je Stamatović nakon predaje potpisa u Beogradu.

Jedan od osnivača stranke Zdrava Srbija i njen član pesnik i književnik Ljubivoje Ršumović ocenio je da je Srbija “zgadjena” ne samo ekološki, već i “logodedalijama, brbljanjem i ružnim rečima” i istakao da je budućnost Srbije u mladima.

“Ja sam uvek bio za mladost, zato radim sa mladima i za mlade. Oni znaju kako treba i zato verujem u budućnost Srbije u zagrljenosti sa mladošću”, kazao je on.

Dragan Jovanović je rekao da gradjani Srbije sada imaju za koga da glasaju i naveo da su ljudi koji čine tu listu domaćini koji će pokazati da Srbiju ne čini samo Beograd.

Miladin Ševarlić je naveo da se ta koalicija, izmedju ostalog, zalaže da Srbija ne može da bude član Evropske unije bez Kosova, da se vrati novac koji je tokom godina oduzet penzionerima i poljoprivrednicima i da se poveća učešće države u poljoprivredi i na selu.

Slobodne Novine

Slobodne Novine

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Direktno

Dobra vest

Naslovna za sredu 15. 07. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x