Politika beogradski glas
Politika

Komično opravdanje Dačića o skandaloznoj narudžbini hrane: Nekada više zavisi od toga i kako dočekate gosta i koliko ste srdačni

Beogradski glas (Beta9 – Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da narudžbina hrane za potrebe skupštine Skupštine Srbije i drugih državnih organa privlači pažnju jer je reč o „egzotičnim tačkama“, ali da je važno, ako je namenjena reprezentaciji, da gosti budu dočekani srdačno.

Dačić je za televiziju Prva kazao da porudžbina na čijoj su listi pored ostalog bademovo mleko i strani sirevi privlači pažnju jer deluje egzotično, a da je pitanje da li je hrana naručena za restoran ili za reprezentaciju.

Po rečima Dačića, ako je hrana nabavljena da bi se služila u restoranu Skupštine Srbije, to predstavlja pitanje „komercijale“.

„Nekada više zavisi od toga i kako dočekate gosta i koliko ste srdačni. Mada ja više volim da se pokažu srpski proizvodi“, rekao je Dačić.

Uprava za zajedničke poslove republičkih organa raspisala je početkom oktobra konkurs za nabavku mleka i mlečnih proizvoda, a pored mleka i jogurta na spisku je i više desetina vrsta sireva, uključujući i one ekskluzivne.

Nabavka je za ministre i narodne poslanike, kao i zaposlene u državnoj administraciji.

Direktno

Dobra vest

Naslovna za sredu 17. 06. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x