Politika

Nakon Ševarlića i Obradovića, štrajk glađu počeli i poslanici SNS

Izvor: Beta

Samostalni poslanik Miladin Ševarlić stupio je u štrajk gladju u nemogućnosti pokrene skupštinsku raspravu o povredama teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije i nepoštovanju Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN, a u tome mu se pridružio lider Dveri i poslanik Boško Obradović.

“Upravo sam se pridružio prof. dr Miladinu Ševarliću u štrajku gladju ispred Doma Narodne skupštine! I verujem da neću biti jedini. Ne samo zbog očuvanja Kosova i Metohije u sastavu Srbije, ali na prvom mestu zato. A onda i zbog kršenja Ustava, rušenja demokratije i odlaganja izbora”, napisao je Obradović na Tviteru.

Poslanik Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović objavio da će on i njegova koleginica Sandra Božić stupiti u štrajk gladju sa zahtevom da tužilaštvo reaguje na ispade lidera Dveri Boška Obradovića.

Martinović je na sednici skupštine pozvao tužioce da se zamisle zašto nisu reagovali na krivična dela koja je, kako je rekao, činio Obradović, i pozvao ih da se konačno probude i izvedu pred lice pravde počinioce krivičnih dela.

On je dodao da će se boriti da Srbija bude demokratska država, i da u njoj ne pobedi fažizam, a pozivom tužilaštvz kako je rekao, odgovorio je na štrajk gladju lidera Dveri Boška Obradovića.

Martinović: Štrajk gladju zbog pravosudja koje kontroliše Djilas

Narodni poslanik SNS-a Aleksandar Martinović izjavio je ispred Skupštine Srbije da je “vreme da tužilaštvo reaguje, da radi svoj posao i pokrene tužilačku istragu protiv Boška Obradovića i njegovog mentora Dragana Djilasa”.

Martinović tvrdi da je lider Dveri u petak bacio na zemlju i pretukao poslanika Marjana Rističevića i naneo mu teške povrede, i da su to svi videli.

Ipak je dodao da je policija dobro uradila svoj posao i uhapsila nekoliko ljudi, ali da tužilaštvo mora reagovati jer zakon, kako je rekao, mora biti isti za sve, a ne da za Djilasa važe jedna pravila, a za gradjane druga.

Na pitanje zašto poslanica Sandra Božić i on nisu u štrajk gladju stupili u petak, nego danas, Martinović je odgovorio da su dali vremena tužiocima da reaguju, ali i ocenio da je sudije i tužioce birao bivši režim i da su “pod kontrolom Dragana Djilasa”.

Martinović i Božićeva objavili su da stupaju u štrajk gladju ispred Skupštine, pošto su to prethodno učinili poslanici Miladin Ševarlić i Boško Obradović tražeći da poslanici raspravljaju o Kosovu i Metohiji.

Slobodne Novine

Slobodne Novine

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Direktno

Dobra vest

Naslovna za sredu 15. 07. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x