Politika

Nisko, niže, Šapić: Na širenje korone uticali protesti, izbori su morali biti održani jer je vlasti istekao mandat

Izvor: Beta

Da je oko 2.000 medicinskih radnika to potpisalo, a ne samo lekara, onda je po toj logici još jači argument za neispravnost te iste stvari činjenica da 88.000 preostalih medicinskih radnika u Srbiji nije potpisalo tu peticiju – kaže lider Srpskog patriotskog saveza Aleksandar Šapić, dodajući da protesti jesu jednim delom uticali na širenje epidemije koronavirusa u Srbiji kao što su kako je rekao, delom uticale i “pobedničke žurke” po objavljivanju rezultata izbora.

Šapić je za list Danas ocenio i da su izbori morali biti održani 21. juna jer je istekao redovan mandat aktuelnoj vlasti.

– Već smo par meseci praktično zbog prvih odlaganja izbora usled pandemije koronavirusa, ušli u jedan neustavni period vršenja vlasti. Takođe, činjenica da su se u tih mesec dana održavali izbori širom Evrope i sveta potvrđuje moju tezu – kazao je Šapić.

Na pitanje da prokomentariše zahteve javnosti i lekara za smenu Kriznog štaba, Šapić je rekao da “to pitanje nije za njega, već za onoga ko je taj krizni štab imenovao, a to je Vlada RS.”

– Kao prvo, ne verujem u tezu da su to sve članovi stranaka koji su izgubili vlast, a kao drugo, ako je argument za ispravnost nečega činjenica da je 2.000 lekara kako kažete potpisalo peticiju, a ja mislim da je istina, da je oko 2.000 medicinskih radnika to potpisalo, a ne samo lekara, onda je po toj logici još jači argument za neispravnost te iste stvari činjenica da 88.000 preostalih medicinskih radnika u Srbiji nije potpisalo tu peticiju. Mislim da nije dobro da se stvari tako postavljaju, kako to pokušavate vi sad da uradite, kao i jedan deo javnosti, jer onda kad drugi deo medija i javnosti odgovori istom merom, dolazimo do potpunog izvrtanja realnosti s obe strane.

Upitan da li će SPAS biti opozicija ili deo vladajuće većine, Šapić je rekao da razgovori sa predsednikom Srbije i liderom SNS Aleksandrom Vučićem još nisu došli do tog nivoa.

– Verujem da ćemo u naredne dve nedelje nastaviti konsultacije sa predsednikom Srbije a ne očekujem ništa. Nisam čovek koji na taj način pravi očekivanja. Fokusiran sam na suštinu, a ne očekivanja – zaključio je Šapić.

Direktno

Dobra vest

Naslovna za sredu 15. 07. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x