Politika

“Optužbe Vučića protiv Cesida i Crte da bi ublažio odgovornost za bojkot”

Beogradski glas (Beta) – Izvršni direktor CeSID-a Bojan Klačar, reagujući na izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da su “takozvana” Crta i Cesid “laž”, izjavio je da je ključni razlog za takve optužbe najavljeni bojkot izbora od strane dela opozicije i ocenio da je to rečeno zarad podizanja tenzija pred izbore.

“Ovo je poruka koju on šalje prvenstveno svojim biračima i međunarodnoj zajednici kako bi ublažio svoju odgovornost za bojkot”, izjavio je Klačar u intervjuu za list “Danas”.

Programski direktor organizacije CRTA Raša Nedeljkov u intervjuu za taj list, govoreći o preporukama tih organizacija za koje je Aleksandar Vučić kazao da je Vlada ispunila, istakao je da još uvek nije moguće oceniti da li mere koje je vlast preduzela daju rezultate.

“Mi smo dali oko 20 preporuka za unapređenje rada parlamenta, ali u ovom trenutku je nedovoljno vremena, posebno uzevši u obzir letnju pauzu tokom koje Skupština nije zasedala, da bi se ispitivalo funkcionisanje te institucije i utvrdilo da li ima nekih poboljšanja”, kazao je Nedeljkov.

Direktno

Dobra vest

Naslovna za sredu 15. 07. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x