Politika

Radulović: Srbiji potrebna decentralizacija, da budžeti za poljoprivredu na lokalnom nivou budu veliki

Izvor: Beta

Predsednik Dosta je bilo (DJB) Saša Radulović izjavio je danas da je Srbiji potrebna „velika decentralizacija“ izvršne vlasti i vraćanje izvornih poreskih prihoda na lokalni nivo.

Radulović je kazao da Srbija treba ima jednu zakonodavnu i sudsku vlast, jednu vojsku i spoljnu politiku, ali da kada se dodje do nivoa izvršne vlasti, postoji prostor za veliku decentralizaciju.

„Srbiji ne treba razbijanje sudske i zakonodavne već izvršne vlasti, izvorni poreski prihodi da budu vraćeni na lokal tako da budžeti za poljoprivredu na lokalnom nivou budu veliki a da budžet Ministarstva poljoprivrede služi za strateške projekte“, kazao je Radulović novinarima u Skupštini Srbije.

Ocenio je da je potrebna i promena izbornog sistema u Srbiji koji po njegovim rečima treba da bude mešoviti većinsko-proporcionalni sistem kao što je bio slučaj u Vojvodini i smanjenje broja poslanika i odbornika.

„Sadašnji napadi na poslanike su pokušaji urušavanja sistema u kom je narod suveren i u kom se izvršna vlast boji i sluša gradjane i zakonodavnu vlast“, naveo je lider DJB.

Direktno

Dobra vest

Naslovna za sredu 20. 05. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač