Politika, Beogradski glas
Politika

Šešelj u poseti ubicama Đinđića: Pripremam reviziju postupka za atentatore

Politika

Beogradski glas (Beta) – Lider Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj izjavio je prilikom posete Zvezdanu Jovanoviću u zatvoru u Zabeli da očekuje punomoćje za obnavljanje postupka u kome je Jovanović osuđen na 40 godina zatvora zbog ubistva premijera Zorana Đinđića.

“Očekujem da dobijem neke informacije, da mi potpiše punomoćje, da se priključim njegovom pravnom timu. Da zajedno sa njegovim advokatom preduzimam mere da se izborimo za obnovu postupka”, rekao je Šešelj.

Zvezdan Jovanović je kao pripadnik nekadašnje Jedinice za specijalne operacije Resora državne bezbednosti zajedno sa Miloradom Ulemekom Legijom osuđen zbog ubistva premijera Srbije Zorana Đinđića 2003. godine.

Šešelj je kazao da je ta saradnja pokrenuta na inicijativu Jovanovića i Ulemeka, ali da se za pravo da dođe u zatvorsku posetu “bori već mesecima”, ne zbog zabrana, već zbog odugovlačenja nadležnih institucija.

Rekao je i da očekuje obnavljanje postupka vođenih protiv bivših pripadnika Jedinice za specijalne operacije.

“Mislim da su argumenti toliko jaki da se ponavljanje postupka ne može izbeći”, kazao je Šešelj.

Vojislav Šešelj je juče u Zabeli takođe posetio i Milorada Ulemeka Legiju, kada je izjavio da je spreman da preuzme na sebe obnovu postupka u kome su pripadnici nekadašnje Jedinice za specijalne operacije Resora državne bezbednosti i Zvezdan Jovanović osuđeni na 40 godina zatvora zbog ubistva premijera Srbije Zorana Đinđića 2003.

Direktno

Dobra vest

Naslovna za sredu 15. 07. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x