Politika

„Sloboda medija treba da bude jasan preduslov za ulazak u EU“

Beogradski glas (Beta) – Holandski ministar spoljnih poslova Stef Blok rekao je u Beogradu da konkretna akcija Evropske unije koja može uticati na slobodu medija jeste da to bude jasan preduslov za ulazak u EU.

„Sloboda medija je za Holandiju veoma važna i ubedjen sam da je ovo bitno za bilo koju državu. Mediji u Holandiji mogu da budu kritički nastrojeni prema meni ili prema mojoj vladi, ali ja mislim da to obogaćuje našu kulturu jer postoji mogućnost da ljudi rade bolje i mogu da otkriju korupciju ili da nam ukažu na neke probleme“, rekao je Blok i dodao da je to logičan preduslov za svaku zemlju koja želi da bude član EU.

Ministar je nakon sastanka sa srpskim kolegom Ivicom Dačićem rekao da u Holandiji mediji ne pripadaju jednoj ili dvema medijskim kućama i trude se da održe raznoliku medijsku sliku.

„Na primer, mi imamo državnu korporaciju za medije, ali ona mora da obezbedi mesto na televiziji za sve političke partije“, rekao je on i dodao da ne želi da neko kopira taj primer, ali da bi svako trebalo da ima slične mere ukoliko želi da bude član EU.

Direktno

Dobra vest

Naslovna za sredu 17. 06. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x