Politika

SNS: Pobeda u Šapcu čista, Zelenović brutalno prekraja volju građana

Izvor: Beta

Predsednik izvršnog odbora Srpske napredne stranke Darko Glišić izjavio je da je ubeđen da je izborni proces u Šapcu bio ispravan. Gradska izborna komisija (GIK) Šapca donela je odluku da se u tom gradu zbog nepravilnosti ponište i ponove lokalni izbori održani 21. juna.

Govoreći o tome, Glišić je kazao da je i gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović kazao da je izborni dan protekao zakonito, fer i pošteno, a da su to, dodao je Glišić, potvrdili i strani posmatrači.

Rekao je da je šabački GIK u izbornoj noći konstatovao urednost materijala, a da “Zelenovićevi ljudi nisu imali ni jednu primedbu na zapisnik”, saopštila je SNS.

Istakao da je o pobedniku izbora ne odlučuju komisije Zelenovića i drugih, već to čini “narod na biralištima”.

Članica Predsedništva SNS-a Zorana Mihajlović ocenila je da je odluka GIK-a u Šapcu “brutalno prekrajanje izborne volje građana Šapca”.

“Bivši gradonačelnik Šapca i gubitnik na ovim izborima Nebojša Zelenović nije u pravu kada kaže da ‘izbori nisu završeni’. Izbori jesu završeni, građani su rekli svoje, građani su dali ubedljivo najviše glasova SNS-u, ali Zelenović, koji u stvari broji glasove u Šapcu, neće pošteno da izbroji glasove i prizna volju građana”, navela je Mihajlović u saopštenju.

Ona je istakla da će SNS pokrenuti sudski postupak zbog odluke izborne komisije u Šapcu.

“Ako Zelenović neće da prizna da je izgubio na izborima koje je sam organizovao i čestita SNS-u na pobedi, verujemo da će sud to uraditi umesto njega i da volja građana neće biti pogažena”, rekla je Mihajlović.

Direktno

Dobra vest

Naslovna za sredu 15. 07. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x