Politika

Trifunović posle napada: Zagovornici bojkota mi crtaju metu

Lider Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović, koji je napadnut u centru Beograda tokom prikupljanja potpisa za izbore 21. juna, ocenio je da mu metu na čelu crtaju simpatizeri opozicije koja je proglasila bojkot izbora.

Objašnjavajući šta je prethodilo incidentu, Trifunović je novinarima izjavio kako ga je jedan od prolaznika pitao ko je kupio šator, a da mu je on odgovorio „Vučić“.

„‘Da, da, Vučić, znamo da je Vučić’, ja rekoh: ‘Ali, Đilas je platio ozvučenje’… Kaže on: ‘Nemoj ti meni… ja sad provalim da je čovek zaista ozbiljan i kažem: ‘Pozdravite Vašu gospođu majku’. To je zaista sve što sam rekao. I sledi takav udarac, ja skačem na njega, moji me drže…“, rekao je Trifunović.

Tada, je, prema rečima Trifunovića, drugi čovek prolazio biciklom i izvadio šrafciger.

„To je čovek koji već tri dana dolazi ovde i baca najgore moguće uvrede, koji na mene vadi šrafciger. Ceo narativ koji deo opozicije koja je u bojkotu, upućuje ka nama, da smo prodani Vučićevi plaćenici, rade isto ono što radi Informer Dragana Vučićevića i Pink Željka Mitrovića, oni crtaju mete na našem čelu i onda dolazi do ovakvih slučajeva“, rekao je Trifunović za „Al Džaziru“.

Trifunović je kazao i da PSG sada vežba za ono što ga čeka u Skupštini. Na pitanje novinarke N1 kako kada za napad optužuje one koji neće u parlament, već bojkotuju izbore, predsednik PSG je rekao da misli na vladajuću Srpsku naprednu stranku.

„Zato što sam gledao scene kako napadaju Boška Obradovića, kako su napadali Aleksandru Jerkov ‘ustašku k*rvu’, kako su napadali… Sigurno si gledala Skupštinu bar neki put, onda verovatno možeš da zaključiš o čemu pričam“, naveo je on i dodao da će se protiv toga boriti „fantastičnim sredstvima koja vam neću odati“.

Policija je kasnije potvrdila da su dvojica muškaraca uhapšena zbog napada.

Direktno

Dobra vest

Naslovna za sredu 17. 06. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x