Politika

U sukobu sa Ljajićem naprednjaci stali na stranu Šešelja

Beogradski glas (Beta) – Predsednik Administrativnog odbora i šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke u Skupštini Srbije Aleksandar Martinović izjavio je da nema nikakvih uslova za oduzimanje poslaničkog mandata lideru radikala Vojislavu Šešelju.

On je na konferenciji za novinare u parlamentu rekao da “nije ispunjen nijedan od zakonskih uslova da bi se Šešelju oduzeo mandat”.

“To naravno ne znači da se ja slažem sa politikom i sa izjavama Vojislava Šešelja, ali jedno je naše političko neslaganje, a drugo je poštovanje pravnog poretka Srbije”, rekao je Martinović.

Govoreći o odnosu sa koalicionim partnerom Socijademokratskom partijom Srbije, čiji lider je potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić s obzirom na odbijanje njihovog zahteva da se Šešelju oduzme mandat i s obzirom na optužbe radikala da je Ljajić pripadnik narko kartela, Martinović je rekao da su odnosi u vladajućoj koaliciji stabilni i da nema nikakvih problema.

“Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je jasno rekao da čak i onda kada ga niko nije branio, spreman je da zaštiti integritet svakog ministra uključujući tu i Rasima Ljajića i rekao je da nema nikakva saznanja da je Ljajić vodja bilo kakvog narko kartela u Srbiji”, kazao je Martinović.

Martinović je rekao i da u parlamentu sa poslanicima Ljajićeve stranke imaju korektnu saradnju i dodao da je pravo svakog narodnog poslanika da ima i svoje lično mišljenje u odredjenim pitanjima za koja smatra da su važna za njegovu stranku i pripadnike njegovog naroda.

“Važno je da se mi slažemo oko strateških pitanja u kom pravcu država Srbija treba da ide, da se slažemo oko toga da su nam potrebni mir, stabilnost, ekonomski razvoj, a mislim da su tome posvećeni i Vučić i Ljajić”, rekao je Martinović.

Slobodne Novine

Slobodne Novine

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Direktno

Dobra vest

Naslovna za sredu 15. 07. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x