Politika

“Unutar SNS-a u toku je sukob klana Andreja Vučića i klana Nebojše Stefanovića”

Izvor: Fonet

Ne postoji nikakva šansa da Savez za Srbiju (SZS) učestvuje na izborima na proleće, izjavio je predsednik Narodne stranke i predsedavajući SZS Vuk Jeremić i naveo da je potrebno uspostaviti uslove za fer i slobodne izbore i potom pratiti da li se oni poštuju.

Jeremić je na konferenciji za novinare rekao da se afere aktuelne vlasti u Srbiji više ne mogu staviti pod tepih, ali kako to nije dovoljno da bi SZS učestvovao na izborima na proleće.

Mi ih iznosimo u interesu javnosti, građana, jer podaci stižu više nego ikada, rekao je Jeremić.

On je najavio da naredne nedelje predstavnici Evropskog parlamenta dolaze u Srbiju, na treću rundu međupartijskog dijaloga u Skupštini Srbije, na kojima SZS ne učestvuje, ali će se svakako sastati sa njima.

Mi nećemo učestvovati u formatu dijaloga u Skupštini Srbije, jer to ima efekat Potemkinovih sela, rekao je Jeremić, koji veruje da evropski posrednici imaju dobre namere, ali ne veruje da će u tome uspeti.

Jeremić je podsetio na plagirani doktorat ministra finansija Siniše Malog, navodnu umešanost oca ministra policije Nebojša Stefanovića u trgovinu oružjem, kao i priču o uzgajanju marihuane na poljoprivrednom dobru “Jovanjica”.

Njegova je ocena da se radi o sukobu moćnih frakcija unutar Srpske napredne stranke, odnosno “sukobu klana Nebojše Stefanovića i klana Andreja Vučića”.

Jeremić tvrdi i da Poreska uprava, pod kontrolom Andreja Vučića, kontroliše firme za koje se sumnja da su bliske sa Nebojšom Stefanovićem.

Direktno

Dobra vest

Naslovna za sredu 15. 07. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x