Politika

Upravni sud usvojio prvu od 2.700 žalbi DJB

Izvor: Beta

Pokret Dosta je bilo (DJB) saopštio je da je Upravni sud usvojio prvu od njegovih 2.700 žalbi i poništio rešenje Republičke izborne komisije (RIK) Srbije o odbijanju prigovora kojim su tražili da RIK proveri sadržaj džakova i uporedi ih sa sadržajem pripadajućih zapisnika na 2.700 biračkih mesta u Srbiji na kojima su izbori održani 21. juna.

“Poslanici DJB, tokom uvida u izborni materijal iz četiri nasumično odabrana džaka u RIK-u su ustanovili da zapisnici ne odgovaraju sadržaju džakova, tj. da su falsifikovani, što je ozbiljno krivično delo”, naveo je DJB u saopštenju. To je, kako tvrde, “uvek bilo na štetu liste Suverenisti”, a u korist “satelitske opozicije vlasti”.

Oni navode da je zabrinjavajuća mogućnost da je vlast na ovaj način “sebi kupila sedam dana” da “prepakuje” džakove, jer je “Tužilaštvo ostalo nemo” na zahtev DJB da zaštiti izborni materijal od zloupotreba dok traje postupak.

“Za žaljenje je činjenica da niko od opozicionih predstavnika u RIK-u nije podržao ovih 2.700 prigovora DJB na sednici na kojoj su odbačeni, a za koje Upravni sud sada ustanovljava da su pravno osnovani”, kažu u DJB.

Direktno

Dobra vest

Naslovna za sredu 15. 07. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x